2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Lengyel lap: Szerencsére Magyarország nem csak Orbán Viktorból áll

A wPolityce szerzője szerint Orbán hozzáállása a háborúhoz előre vetíti közelgő politikai bukását.

Véleménycikk jelent meg a wPolityce lap hasábjain Jerzy Jachowicz tollából, amelynek már a címében is leszögezte: „szerencsére Magyarország nem csak Orbán Viktorból áll”. A szerző a cikkében kifejti, hogy „Orbán Viktor hozzáállása az oroszok által kiváltott ukrajnai fegyveres konfliktushoz gyakorlatilag előrevetíti közelgő politikai bukását”. Szerinte ez azért lesz így, mert fenntartja a gazdasági együttműködést Putyin „birodalmi államával”, valamint azért, mert

megpróbálja megakadályozni vagy legalábbis enyhíteni az Európai Unió által a bűnös Oroszország ellen bevezetett gazdasági és pénzügyi szankciókat”.

A lengyel szerző kifejtette, hogy egyre valószínűbbé válik Orbán „politikai halála”, ami még a háború alatt is bekövetkezhet. „Ez nagyon szomorú, mert Orbán Viktor jelenlegi fellépése miatt a csalódottság érzése uralja a lengyelek tudatát. Annál is inkább, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországot Orbán Viktor vezetése alatt közel hét éven keresztül szövetségesünknek tekintettük. Lengyelország mellett a második »korbácsfiúnak« az Európai Unió részéről” – fogalmazott.

Hozzátette, a magyarok a történelmük során már nem egyszer bebizonyították, hogy képesek a legmagasabb emberi értékek gondozására, és ha kell, harcolni is értük.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató