2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A rendőrség kiengedte D. Krisztinát, de továbbra is gyanúsított az antifaterror kapcsán

A rendőrség a tegnapi körözés után közleményt is adott ki, amiből kiderül, hogy D. Krisztinát kiengedték, de továbbra is gyanúsított.

D. Krisztina az a gyanúsított antifa, aki amúgy a Jámbor-féle Szikra Mozgalom aktivistája és Jámborral együtt évek óta szervezték az antifa-mozgalmat különféle rendezvényekkel és internetes heccelésekkel a “nácikkal” szemben.

A rendőrség közleménye:

A fővárosban 2023. február 11-ét megelőzően elkövetett támadások kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányságon közösség tagja elleni erőszak bűntett miatt folytatott eljárásnak jelenleg négy gyanúsítottja van. A nyomozás során beszerzett újabb bizonyítékok elemzésének alapján a BRFK 2023. február 24-én előterjesztést tett a magyar állampolgárságú gyanúsított letartóztatásának megszüntetésére. A nőt szabadították, de a büntetőeljárásnak továbbra gyanúsítottja.

A bűncselekménysorozat felgöngyölítésére létrehozott nyomozócsoport a külföldi hatóságokkal szorosan együttműködve folytatja a további elkövetők azonosítását és felkutatását.

A német állampolgárságú férfival és nővel szemben érvényben lévő körözés mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság újabb elfogatóparancsot adott ki egy német nő ellen (mint tegnap mi is beszámoltunk róla)


(Szent Korona Rádió)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató