2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A "Fidesz miatt" változtat nevet a Jobbik

Húsz év után nevet változtat a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amely Jobbik – Konzervatívok néven folytatja tevékenységét, miután a párt szombati kongresszusán elfogadták az erről szóló javaslatot.

Gyöngyösi Márton pártelnök, európai parlamenti képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy a "magyar közéletből hiányzó, világszerte támadás alatt álló értékek" képviseletét ígérik, magukhoz hívva mindenkit, aki elkötelezett a polgári, európai Magyarország mellett.

A korábban antiszemita kirohanásáról ismert, orosz-párti politikus hozzátette, hogy vissza szeretnék adni a jobboldal becsületét, hogy jobboldalinak lenni ne oroszimádat és nyegléskedés legyen, hanem európai, polgári világszemlélet, ahogyan Antall József idején.

A Jobbik névváltoztatásról szóló közleményében azt írták, hogy annak a politikának, amit a Fidesz folytat, semmi köze a hagyományok tiszteletéhez.

Szerintük Orbán Viktor "elárulta Európát" és arra készül, hogy kivezeti Magyarországot az EU-ból, hogy aztán korlátlanul uralkodhasson, orosz segítséggel.

Hozzátették, hogy a Jobbik-Konzervatívok párt nem fogja tétlenül nézni, hogy "orosz vazallusállamot hozzon létre" Magyarországból a jelenlegi miniszterelnök pusztán azért, hogy a hatalmát és a 13 év alatt összeharácsolt vagyonát biztonságban tudja.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató