2023. április 01. - Hugó
EUR : 380.99
USD : 349.85
Időjárás ikon13°

Kocsis Máté szerint ha kell, törvényt is hoznak az antifa ellen

Magyarország elkötelezett a béke mellett, és minden eszközt megragad arra, hogy ennek hangot is adjon, ezért terjeszt a Fidesz-KDNP békepárti határozatot az Országgyűlés elé – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A békepárti nyilatkozatról Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati kormányinfón azt mondta, azért tartják azt fontosnak, hogy akiket érdekel, mi Magyarország álláspontja a háborúról, az tisztán és világosan tájékozódhasson erről.

Kocsis Máté szerint erős a politikai nyomás, amire politikai válaszokat kell adni, méghozzá világosat, ezért is van szükség a békepárti határozatra

– írja az MTI.

A magyar kormány többször kinyilvánította álláspontját, de a magyar Országgyűlés még nem hozott békepárti határozatot, mondta Kocsis. A nyilatkozat egyik célja a kormány álláspontjának támogatása, ugyanakkor nem lehet arról elfeledkezni, hogy a háborúban emberek halnak meg, de a kormány szerint a nagyhatalmak nem a béke különböző verzióit próbálják elérni, hanem fegyverszállítmányokat akarnak odaküldeni.

A határozat pontjai elítélik Oroszország katonai agresszióját és elismerik Ukrajna jogát az önvédelemre – közölte Kocsis, és hangsúlyozta: ez nem jelenti azt, hogy bármely ország saját érdekeink háttérbe szorítására kényszeríthet bennünket.

A nyilatkozat rögzíti azt is, hogy a gazdasági szankciók nem csillapították a háborút, nem kényszerítették térdre Oroszországot, ellenben óriási gazdasági károkat okoztak egész Európának. Magyarország ellenzi a további energiaszankciókat. A gáz- és olajimport teljes befagyasztása, vagy a nukleáris fűtőelemek behozatali tilalma jelentős ellátási zavarokat okozna és tovább növelné az inflációt – mondta a politikus.

Szóba kerültek a „becsület napján” történt erőszakos események is, amikről Kocsis egyebek mellett azt mondta: határozott célja a parlamenti frakciónak, hogy ne engedjen semmilyen teret a szélsőséges baloldali vagy erőszakos csoportosulásoknak.

Hozzátette:

„ha ehhez törvényt kell majd alkotni, akkor azt fogjuk tenni”.Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató