2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Makizaj auschwitzi fotóval emlékezett meg a kommunizmus áldozatairól

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából Márki-Zay Péter – a Gulagra és Recskre hivatkozva – egy auschwitzi munkatábort ábrázoló fotót osztott meg Twitter profilján. 

Természetesen már törölte, de az internet nem felejt:



Recsk, Gulag, koncepciós perek, százezrek emigrációja és halála.Ezek jellemezték idehaza a kommunizmus mindennapjait. Szinte nem volt olyan magyar család,amelyet ne érintettek volna a rendszer borzalmai. A mai napon emlékezzünk a 100 millió, köztük több százezer magyar áldozatra.

Az eredeti fotó rövid keresés után megtalálható az interneten, de más hasonló, az auschwitzi koncentrációs táborról készült képeken is jól kivehető a jellegzetes őrtoronyépület.

Márki-Zay Péter mostani mozzanata kapcsán érdemes megjegyezni, hogy korábban, a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként kijelentette: az összefogásban külön-külön képviselik a kommunistákat és a fasisztákat.  

Egyébként nem ez az első eset, hogy Márki-Zay Péter furcsa módon nyilvánul meg a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje tavaly Hódmezővásárhelyre egy nagyszabású rendezvényt szervezett erre a dátumra, azonban szó sem volt megemlékezésről.

Márki-Zay a 2018-as polgármesterré választását ünnepelte meg szülővárosában egy nagyszabású rendezvénnyel: volt Charlie-koncert, fellépett a Megasztárból ismertté vált Szíj Melinda, de humorest is volt a vásárhelyi Szent István téren.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató