2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Migránsokat szállító hajó hasadt ketté az olasz partoknál - mintegy negyvenen meghaltak

Az olasz parti őrség mintegy 40 holttestet emelt ki a vízből, miután vasárnap a viharos tengeren kettéhasadt az a hajó, ami migránsokat szállított az olasz szárazföld déli partjainál. A mentők eddig mindegy 40 túlélőre bukkantak – jelentette a RAI állami rádió.

A RAI az olasz félsziget lábánál fekvő Calabriában, a Crotone tengerparti város közelében lévő kikötői hatóságokat idézve közölte, hogy a hajó több mint 100 illegális bevándorlót szállított, amikor hajnalban bajba került a Jón-tengeren.

A délelőtt folyamán mintegy 40 túlélőre bukkantak – mondta Luca Cari, a mentési munkálatokban részt vevő tűzoltók szóvivője.

Az állami televízió szerint a túlélők közül mintegy 27-en tudtak önerőből kiúszni a partra, a többiek a háborgó hullámok között vártak arra, hogy kimentsék őket.

Cari nem tudta pontosítani a halottak számát, mivel a mentési munkálatok még mindig folyamatban vannak.

Az AGI olasz hírügynökség értesülése szerint egy néhány hónapos csecsemő is van a halottak között, írja az Associated Press.

A RAI jelentése szerint a mentési munkálatokban a parti őrség, a határőrség és a tűzoltók hajói vesznek részt. Arról nincs egyelőre információ, hogy milyen nemzetiségű emberek utaztak a hajóban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató