2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Több olasz városban is gyűlést tartottak az oroszellenes szankciók és az Ukrajnába történő fegyverküldés ellen

Az olasz fővárosban tüntetést tartottak az Ukrajnába történő fegyverküldés és az oroszellenes szankciók ellen.

Rómában tüntetést tartottak az oroszellenes szankciók és az olasz fegyverek Ukrajnába történő küldése ellen - jelentette a RIA Novosztyi tudósítója.

Az olasz főváros központjában, a Piazza Santi Apostoli (Szent Apostolok) téren tartott gyűlésen mintegy százan vettek részt, akik plakátokat és transzparenseket tartottak a Giorgia Meloni vezette jelenlegi kormány és a NATO "imperialista politikája" ellen. Más tüntetők az odesszai szakszervezeti házban történt tragédiára emlékeztek, és követelték Olaszország kilépését az EU-ból és az észak-atlanti szövetségből.

"Meggyőződésünk, hogy az Orosz Föderáció elleni szankciók feloldása és ennek a hiábavaló konfliktusnak a befejezése sürgős szükségszerűség. A mi elképzelésünk az, hogy helyreállítsuk a kapcsolatokat az orosz barátokkal és a békéért dolgozzunk" - mondta a RIA Novosztyinak a gyűlést szervező mozgalom képviselője.

A felszólalók szerint Róma Európa-párti politikája belerángatta az olasz népet a Moszkvával való konfrontációba, ami súlyos gazdasági következményekkel járt az egyszerű emberek számára. A politikai mozgalom résztvevői szerint ennek a konfrontációnak az eredete abban rejlik, hogy az USA ki akarja iktatni Oroszországot, mint Európa megbízható energiaforrás-szállítóját.

Hasonló, az ukrajnai békét követelő tüntetéseket tartottak szombaton más olasz városokban is. Egy genovai felvonulás résztvevői, ahol több mint kétezer ember vonult utcára, "a fegyverek leengedését és a bérek emelését" követelték.

Külön aktivista csoportok követelték a harci szállítmányok Kijevbe küldésének beszüntetését és a fegyverkezési verseny leállítását. Különböző civil társadalmi, szakszervezeti és emberi jogi szervezetek Pisában, Milánóban, Firenzében és Leccében tartottak gyűléseket és felvonulásokat az ukrajnai békéért.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató