2024. június 21. - Alajos, Leila
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Megint Elon Musk a világ leggazdagabb embere

A Tesla-vezér egyszerre a világ leggazdagabb és a történelem legnagyobb összegét elvesztő embere is.

Elon Musk visszaszerezte a világ leggazdagabb embere címet a Bloomberg összesítése szerint – írja a CNN.

A Tesla vezérigazgatóját tavaly decemberben Bernard Arnault, a francia LVMH luxusmárka vezérigazgatója taszította le a csúcsról, így Musk több mint két hónapig a lista második helyén állt. Hétfőtől azonban a Bloomberg jelentése szerint a Tesla-részvények értéknövekedése Muskot ismét az élre emelte.

Musk nettó vagyona a Bloomberg szerint hétfőn, a piacok zárása után mintegy 187,1 milliárd dollár volt, éppen csak megelőzve Arnault 185,3 milliárd dolláros vagyonát.

Míg a Tesla részvényei tavaly meredeken estek Musk problémákkal terhelt Twitter-felvásárlása és a technológiai piac szélesebb körű visszaesése közepette, 2023-ra újra növekedni kezdtek.

Lehet, hogy Musk birtokolja a világ leggazdagabb emberének jelenlegi címét, de ő tartja a rekordot a történelemben valaha bárki által elvesztett legnagyobb vagyon tekintetében is. Tavaly év végén Musk lett az első ember, aki 200 milliárd dollárnyi vagyont veszített - miután nettó vagyona a 2021. novemberi mintegy 340 milliárd dollárról 2022. decemberre 137 milliárd dollárra csúszott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató