2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Moldova: Az ellenzéki tüntetők összecsaptak a rendőrökkel

Kisinyovban rendőrkordon akadályozta meg az ellenzéki támogatók egy oszlopának mozgását – jelentette a RIA Novosztyi tudósítója.

Moldova fővárosában ma újabb tömeges tiltakozás zajlik az emelkedő árak és az energia-tarifák ellen, a demonstrálók felszólítják a kormányt, hogy fizesse ki a téli fűtés- és villanyszámlákat, valamint követelik Maia Sandu elnök és a kormány lemondását.

Eredetileg a polgármesteri hivatal előtti téren tartották volna az akciót, de kedd reggel a chisinau-i kormány bejelentette, hogy március 2-ig korlátozzák a közlekedést és a belvárosba való bejutást, többek között gyűlések és tömegtüntetések tartása miatt. Ennek oka Katerina Szakellaropoulou görög elnök moldovai látogatása volt.

A szervezők úgy döntöttek, hogy nem mondják le az akciót, és végigvonulnak a főváros főutcáján. A központi tér felé vezető úton rendőrkordon állította meg a tüntetők oszlopát.
"
"A tiltakozók megpróbálják erőszakkal áttörni a rendőrségi kordont, hogy a Nagy Nemzetgyűlés térre jussanak. A tömegközlekedést átmenetileg átirányítják" - közölte a rendőrség a Telegramon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató