2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Gelencsér, "az államférfi": Putyin és rendszere felelős a mindennapi vérontásért

A momentumos aktuális elnöke a Facebookon vonyít.

„Olyan hazug világban élünk, amiben sokak számára az sem világos, ki a bűnös és ki az áldozat az orosz-ukrán háborúban. A kormánypárti média a háború kitörése óta a hazug orosz propagandát ismétli, a magyar kormány elvtelen módon olyan békét szorgalmaz, ami a tömegsír békéje.

Mi a Momentum Mozgalomban felvállaltuk, hogy nem támogatjuk az országrablás békéjét, nem támogatjuk Ukrajna megcsonkítását, megszállását és újra és újra kiállunk a megtámadott Ukrajna függetlensége mellett.

Vannak helyzetek, amikor nem lehet hallgatni, sunnyogni és mellébeszélni.

Csak a nagyon egyértelmű morális kiállásoknak és megszólalásoknak van helye. Ki kell mondanunk, hogy béke csak akkor lesz, ha az utolsó orosz katona is kitakarodik Ukrajna területéről.

A háborús bűnöket naponta elkövető putyini Oroszország indította a háborút. Putyin és rendszere felelős a mindennapi vérontásért. Mostanra több millió ukrán vált földönfutóvá és kényszerült elhagyni otthonát.

Putyin birodalomépítő törekvései nem ismernek határokat. Lépésről-lépésre, egyre agresszívebben megy előre.

Az emberélet mit sem számít.
Hazudik, aki szajkózza ugyan a békét, de tudja jól, hogy Európa és így Magyarország tartós biztonságát is csak Ukrajna győzelme hozhatja el. Aki kiáll az agresszor hadigépezetét működtető oligarchák, KGB-ügynökök mellett, az Putyin oldalán foglal állást. Aki egyenlőségjelet tesz megtámadott és a támadó között, aki a saját propagandájában és Európában ezt képviseli, az az agresszort támogatja a háborúban.

Magyarország pedig soha nem szolgálhatja ki egy agresszor érdekeit.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató