2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kitüntették a törökországi mentőakcióban részt vevő szakembereket

A mentőcsapatok örökre a magyar emberek emlékezetében maradnak mint hősök.

Kitüntetést adott át Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán azoknak a szakembereknek, aki részt vettek a törökországi földrengés utáni mentőmunkálatokban.

Hangsúlyozta, hogy a mentőcsapatok örökre a magyar emberek emlékezetében maradnak mint hősök. A politikus beszédében elmondta, hogy egy ilyen küldetés nem kockázatmentes, az „élet és a halál mezsgyéjén” lévő emberek mentése fizikailag és lelkileg is megterhelő lehetett az érintettek elmondása alapján.

„Egy ország büszke önökre” – emelte ki Rétvári Bence.

A kitüntetettek között volt a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságához tartozó HUNOR mentőcsoport több dolgozója mellett a Terrorelhárítási Központ több szakembere is.

Miniszteri elismerő oklevélben részesült a Baptista Szeretetszolgálat részéről 24 tűzoltó, valamint a Budapest Mentőszervezet, az Életjel mentőcsoport, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

Törökország déli és délkeleti részén február elején volt 7,8-es erősségű földrengés, amelyben több mint 44 ezren veszítették életüket, a sebesültek száma pedig 115 ezer fölött van.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató