2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

New York Times: kevesen utánozzák Orbánt olyan hűségesen, mint a floridai kormányzó

Michelle Goldberg véleménycikket jelentetett meg a The New York Times hasábjain, melyben azt taglalja, hogy Florida egyre jobban kezd hasonlítani Magyarországra – írja a Mandier.

A szerző azt írja: Orbán Viktor magyar miniszterelnök kormánya 2017-ben törvényt fogadott el, amelynek az volt a célja, hogy kiűzze az országból a Közép-európai Egyetemet, a Soros György által alapított iskolát. Ezt követően az egyetem kénytelen volt Bécsbe költözni, ezzel is Orbánt segítve, akinek célja Magyarország liberális demokráciájának lebontása volt – vélekedik Goldberg.

A cikk szerzője kifejtette, hogy az amerikai jobboldalon sokan csodálják, ahogy Orbán az állam hatalmát a kulturális liberalizmus ellen használja, de kevesen utánozzák őt olyan hűségesen, mint a floridai kormányzó és sokak szerint leendő republikánus elnökjelölt, Ron DeSantis.

Ugyanis a múlt héten DeSantis egyik törvényhozó szövetségese benyújtotta a 999. számú háztörvényt, amely, amint arról a The Tampa Bay Times beszámolt, DeSantis „felsőoktatással kapcsolatos széles körű elképzeléseit iktatná törvénybe”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató