2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Taxizni akart egy mentőautóval, majd őrjöngeni kezdett és lefeküdt az útra egy férfi

Taxizni akart a mentőautóval egy 27 éves férfi Bekecsen, majd miután nem vitték el sehova, balhézni kezdett és lefeküdt az útra – írja a 24.hu a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása nyomán.

A beszámoló szerint az elkövető ittasan odament egy kereszteződésben parkoló betegszállító járműhöz, majd kötekedni kezdett a vezető ülésben tartózkodó szolgálati feladatát ellátó sértettel, és azt mondta neki, „mentős, vigyél el engem valahová”.

A mentős erre közölte, hogy sehová nem fogja elvinni, mert ez nem taxi szolgálat, majd megkérte, hogy álljon hátrébb az autótól. A férfi azonban ahelyett, hogy eleget tett volt a kérésnek, megfogta az ajtót és rázni kezdte, miközben trágár módon szidalmazta a mentőst.

A mentős ekkor kiszállt és arrébb tolta a férfit, aki erre válaszul lefeküdt az útra, és azt kiabálta, hogy gyomorszájon vágta a sértett, és tovább szitkozódott. Ezután felállt, odament a mentőautóhoz és hozzávágott egy üdítős üveget a mentőshöz, aki értesítette a rendőrséget. Az elkövető ekkor megpróbálta fellökni a mentőst. 

A támadó a kiérkezett rendőrök jelenlétében is tovább szidalmazta a mentőst, bántalmazni akarta, odarohant hozzá, ezért a rendőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták megfékezni. 

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolt férfire.

Az eset során a mentős nem sérült meg.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató