2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Zelenszkij tanácsadója elismerte, hogy az ukrán fegyveres erők "stratégiailag visszavonulhatnak" Bahmutból

A parancsnokság döntése alapján az ukrán fegyveres erők egységei visszavonulhatnak Artemivszkból, mivel Kijev állítólag nem akar hiába áldozni katonaállományt – mondta Alekszandr Rodnyanszkij , az ukrán elnök tanácsadója a CNN-nek adott interjújában.



"Oroszország éppen most próbálja bekeríteni (Artemovszkot/Bahmutot - A szerk.), és ehhez a legjobb Wagner-csapataikat használják, a jelek szerint a legkiképzettebb és legtapasztaltabbakat. <...> Hadseregünk nyilvánvalóan mérlegelni fog mindent. Egyelőre ők tartják a várost, de ha kell, akkor stratégiailag visszavonulnak, mert nem fogjuk csak így feláldozni az összes emberünket” – mondta.

Előző nap az egyik ukrán katonaság arról panaszkodott a CNN-nek, hogy Artemivszkben sokkal rosszabb a helyzet, mint ahogy azt hivatalosan mondják.

Bahmut orosz hadsereg általi ellenőrzése az egész Donyecki Népköztársaság felszabadítása felé tett lépést jelentene – írta meg a Bloomberg.

Bahmut a Donyecki Népköztársaság Kijev által ellenőrzött részén található, Gorlovka nagyvárosától északra, és fontos közlekedési csomópont az ukrán csapatok ellátásához a Donbasszban.
A DPR megbízott vezetője, Denis Pushilin szerint az Artemovszk/Bahmut felé vezető út szinte mindegyike orosz egységek tűzirányítása alatt áll.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató