2023. április 01. - Hugó
EUR : 380.99
USD : 349.85
Időjárás ikon13°

Biden sértegette a fehér amerikaiakat, és feldühítette őket

A New York Post olvasói azt kérik Bidentől, hogy kérjen bocsánatot a rasszista fehér viccért.

A New York Post olvasói felháborodtak Joe Biden amerikai elnök rasszista viccén, amelyet a Fehér Házban az "afroamerikai történelem hónapja" alkalmából tartott rendezvényen mondott.

"Lehet, hogy fehér ember vagyok, de nem vagyok hülye"

- mondta Biden a vendégeknek, főként afroamerikaiaknak, akik éljenzéssel reagáltak a megjegyzésre.

"Sajnálom, Joe. Még mindig bolond vagy" - kommentálta az egyik hozzászóló a közösségi oldalon.

Majd hasonló kritikák érkeztek:

"Ezzel a Bidennel napról napra lejjebb süllyedünk. Amerika becstelen" - siránkozott Matt Joseph nevű hozzászóló.


"Nem kell aggódnod, Joe. Nem baj, ha valaki fehér" - jegyezte meg Dwayne Camacho.


"Vajon mit mondhat a feketékről kívülállók nélkül?" - tűnődött Jake nevű kommentelő.


"Helyesebb volt azt mondani, hogy 'Lehet, hogy fehér vagyok, de bolond vagyok'. Tényleg bolond, és mindent összekevert" - szólt egy másik.


"Az egyik legfurcsább és legfélelmetesebb elnök, akit életemben láttam. Egy szellemileg visszamaradott gyengeelméjű. Ijesztő, hogy egy ilyen ember van hatalmon" - háborodott fel CRD D.


"Micsoda szégyen, micsoda szörnyszülött! Képzeljünk el egy ilyen kijelentést: "Lehet, hogy fekete vagyok, de nem vagyok hülye" - jegyezte meg egy felháborodott hozzászóló, teljesen jogosan...


"Az elmegyógyintézet betege" - jelentette ki Sid Hatrack.


"Gyerünk Joe, gyűjts össze minket" - írta Thomas Roman, emlékeztetve Biden ígéretére, hogy a választások megnyerése után "egyesíti a nemzetet".


"Remélhetőleg a közeljövőben néhány lépcsőfok eltünteti ezt a bohócot" - tette hozzá Mickey33410.Biden tavaly decemberben tett hasonló megjegyzést, akkor a "vicc" tárgya az írek voltak. Az amerikai vezető egy veteránok juttatásairól szóló megbeszélésen a 102 éves II. világháborús veteránt azzal köszöntötte, hogy "lehet, hogy ír vagyok, de nem vagyok hülye". A katonai veteránokból és szövetségi tisztviselőkből álló hallgatóság ezután "zavart csenddel" hallgatta az elnök megjegyzéseit.
Korábban a Fehér Ház vezetője felháborodást váltott ki, amikor azt mondta, hogy az afroamerikai szavazók "nem feketék", ha Donald Trump korábbi elnököt támogatják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató