2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Dobrev tárgyal az euró bevezetéséről, mert Orbán legyengíti a forintot

A DK politikusa az euró bevezetésével kapcsolatban nevezte meg a követendő példát.

Dobrev Klára arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy ma Bodnár Zoltánnal, azzal az egykori baloldali miniszterelnök-helyettessel és pénzügyminiszterrel találkozott, akik elindították az euróövezethez csatlakozást. 

Felidézte, hogy Horvátországban több mint két hónapja fizetnek euróval. A politikus szerint a horvátok sikertörténetének egyik legfontosabb része, hogy "szemben Orbánékkal, itt soha egyetlen kormány sem használta a kuna gyengítését tudatos politikai eszközként. Soha nem történt olyan, hogy a kuna leértékelésével, akárcsak rövid időre is, de kockáztasság az ország valódi gazdasági fejlődésének lehetőségét." 

Dobrev Klára kijelentette: 

"Az Árnyékkormány számára a horvátok sikere követendő példa. Mert világosan látszik, csak politikai akarat és fegyelem kell az euró bevezetéséhez."

A Demokratikus Koalíció politikusa megjegyezte azt is, hogy az Árnyékkormány elkötelezett az euró bevezetése mellett, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy "az euró ne csak egy álom, hanem az európai élet egyik alapja legyen."

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató