2023. május 28. - Csanád, Emil
EUR : 372
USD : 346.63
Időjárás ikon24°14°

Emberi mulasztás okozta a görögországi vasúti tragédiát a miniszterelnök szerint

Tragikus emberi mulasztás okozta Görögország egyik legsúlyosabb vasúti katasztrófáját, mondta az ország miniszterelnöke, Kiriákosz Micotákisz a baleset helyszínén tett látogatása után.

Kedd este Larissza város közelében egy 350 utast szállító személyvonat egy tehervonattal ütközött. A balesetben 43-an haltak meg, de a szám valószínűleg tovább fog nőni, sokakat ápolnak kórházban. A mentőcsapatok továbbra is keresik a túlélőket a roncsok között, ám minimálisra csökkent annak esélye, hogy találnak még valakit.

Micotákisz szerint minden jel arra utal, hogy tragikus emberi hiba történt. „Az igazságszolgáltatás el fogja végezni a dolgát” – mondta televíziós beszédében, hozzátéve, hogy a megfelelő embereket felelősségre fogják vonni.

Szerda délután letartóztatták Larissza vasútállomás-főnökét. A férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, de tagadja, hogy hibázott volna, szerinte technikai hiba okozhatta a vasúti balesetet. A tragédia után lemondott Kosztasz Karamanlisz infrastruktúráért és közlekedésért felelős miniszter. Karamanlisz közleményében úgy fogalmazott, kötelessége a lemondás, miután ő felelt a számos problémával küzdő vasúti hálózatért.

(BBC)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató