2023. március 20. - Klaudia
EUR : 394.08
USD : 370.13
Időjárás ikon15°

A fegyverviselés szabályainak lazítását követeli a Mi Hazánk

A szerintük most uralkodó „közfélelem” helyett közbiztonság megteremtését, a fegyverviselés szabályainak lazítását követelte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom két politikusa.

Vékony Csongor, a párt budapesti elnöke szerint az illetékesek nem foglalkoznak kellő mértékben a romló közbiztonsággal, így meg kellene adni az embereknek az önvédelemhez való jogot. A politikus szerint ez közbiztonsági érdek is, hiszen

a támadók kiiktatásával ártatlan áldozatokat menthetünk meg.

A Mi Hazánk nem a bűnözők, hanem a bűnüldözők és a tisztességes állampolgárok jogait helyezné előtérbe. Nem engedhető meg, hogy bármely esetben a bűnöző joga, érzékenysége előnyt élvezzen a tisztességes, dolgozó magyar emberek érdekeivel, jogaival szemben − fogalmazott Vékony Csongor.

Hamvai Krisztián, a Mi Hazánk csepeli elnöke a sajtótájékoztatón kijelentette, „a Covid-diktatúra idején a maszkhordás és a kijárási tilalom betartatására volt elég rendőr, a közbiztonság fenntartására úgy tűnik, hogy már nem”.

A helyzet szerinte azóta csak tovább romlott, ezt mutatta az újbudai rendőrgyilkosság vagy „a békés járókelőket rettegésben tartó antifa-terroristák” esete is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató