2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Biszexuális botránytól hangos az Európai Parlament

Egy német európai parlamenti képviselőt, nevezetesen Karolin Braunsberger-Reinholdot nemrég szexuális zaklatással vádolták meg, ám az uniós testület végül úgy döntött, semmilyen módon nem szankcionálja a politikust pedig a vádak szerint egy férfi és egy női kollégáját is zaklatta egy bortúrán, ahol felöntött a garatra. 

A Bild német napilap jelentése szerint Karolin Braunsberger-Reinhold egy férfit és egy nőt is zaklatott az EP alkalmazottjai közül 2022. június 5-én. A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa a két munkatársával, a férjével, valamint a CDU és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) ifjúsági szervezetének harminc tagjával szervezett bortúrát tavaly nyáron. A Bild beszámolója szerint az EP-képviselő jócskán ittas állapotba került – nemcsak bort, de likőrt is fogyasztott –, aminek következtében már nem tudott egyenesen járni.

Karolin Braunsberger-Reinhold ezután beszélgetésbe elegyedett a két munkatársával, akikkel közölte, hogy biszexuális, tehát mindkét nemhez vonzódik. A többi között a képviselő trágár kifejezéseket használva azt mondta az alkalmazottaknak, hogy szeretne velük szexuális viszonyt létesíteni. A beszámoló szerint meg is ragadta az egyik munkatársát, és a vállára hajtotta a fejét.

Az alkalmazottak az esetet követően azonnal panaszt tettek, a kivizsgálás során meghallgatták az érintetteket, Karolin Braunsberger-Reinholdot, valamint a tanúkat is.

A Magyar Nemzet tájékoztatott arról is, hogy az Európai Bizottságnak az üggyel foglalkozó jelentése mindennek ellenére azzal zárult, hogy mérlegelték az incidens súlyosságát a politikus életére gyakorolt súlyos következményekkel szemben, amennyiben a szexuális zaklatás nyilvánosságra kerül. Vagyis a bizottság úgy döntött, inkább elhallgatja az ügyet, és semmilyen módon sem szankcionálta a képviselőt.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató