2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Makizaj feleségével kötött szerződést a hódmezővásárhelyi önkormányzat

Családi vállalkozásban végzik Márki-Zay Péterék a városvezetést - erről ír a hódmezővásárhelyi Promenád.

A portál dokumentummal bizonyítja, hogy az önkormányzat szerződést kötött Márki-Zayné Vince Felícia Lillával, Márki-Zay Péter feleségével arról, hogy a lakosságtól beérkező információkat, észrevételeket és panaszokat továbbítsa a megbízónak, valamint hogy válaszadásban és tájékoztatás nyújtásában el is járjon.

A Promenád megjegyezte: Márki-Zayné jogköre túlmutat az információkérésen és tájékoztatáson, hiszen a polgármester maga is beszélt arról, hogy a felesége segít bizonyos dolgokat elintézni.

Elfogadhatatlan, hogy Márki-Zay Péter a feleségével tandemben irányítja Hódmezővásárhely városát mint egy uralkodópár – erről Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő nyilatkozott a Hír TV csütörtök esti Napi aktuális című műsorában.

Cseri Tamás a Hír TV-nek most azt mondta, rendkívül aggályos, hogy Márki-Zayné akár utasítást adhat a hivatalnokoknak, illetve „mindenbe belekotnyeleskedhet, mindent megnézhet”, hiszen egy önkormányzatnál rengeteg szenzitív, illetve titkos adat, információ van, elég, ha csak az adó- és szociális ügyekre utalunk. Hozzátette, szerint Márki-Zay Péter is tudja, hogy problémás a feleségével kötött megbízási szerződés, nem véletlenül titkolta el több mint két éven keresztül. Hangsúlyozta: nonszensz, hogy Márki-Zay a feleségével közösen irányítja Hódmezővásárhelyt. Cseri Tamás szerint nincs még egy olyan megyei jogú városi polgármester, aki a feleségét maga mellett tartaná „polgármesteri segítőként”.

„Úgy gondolom, hogy ha polgármester úr képtelen egyedül elvezetni Hódmezővásárhelyt, és ehhez kell a felesége, akkor le kellene mondania, hiszen mikor valaki arra jelentkezik, hogy egy közösséget vezessen, akkor azt nem a családdal közösen szokták megoldani”

– szögezte le a Fidesz-KDNP-s városatya a Hír TV-nek adott interjúban.

Mint azt a Promenad24  megírta, a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal még 2020 decemberében határozatlan időre szóló szerződést kötött Márki-Zayné Vincze Felíciával, amelynek értelmében Márki-Zay Péter felesége lényegében részt vesz férje, a polgármester munkájában. A szerződésben meghatározott feladatok szerint a lakosságtól érkezett panaszokat továbbítja, de egyben válaszokat is ad rá, a hozzá beérkezett információk alapján. Ezeket vélhetően a hivatal munkatársaitól kéri be, azaz utasításokat is adhat a városházán a „first lady”. Arra is rámutattak: azt pedig, hogy az információkérésen és a tájékoztatáson Márki-Zayné gyakorlati jogköre jóval túlmutat, maguk az érintettek ismerték el különböző megszólalásaikkal, megnyilatkozásaikkal.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató