2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Országot váltottak, mégsem nevezte Kína a Liu testvéreket a dél-koreai vébére

Shaolinnál az adminisztráción csúszhatott el a szereplés, Shaoang esetében még több a kérdőjel.

Tovább várat magára Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang kínai bemutatkozása, a testvérpár kihagyja a jövő heti dél-koreai rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságot, írja a Sportal.

A Liu testvérek tavaly ősszel döntöttek úgy, hogy követik edzőjüket, Csang Csing Linát, és a jövőben így Magyarország helyett Kína színeiben versenyeznek. A folyamatot hetek alatt lezárták, gyorsított eljárásban megkapták még tavaly a kínai állampolgárságot is - Kína mégsem nevezte őket a március 10-12. között rendezendő vébére.

Shaoang távolmaradása azért nehezen érthető, mert ugyan a tavaly áprilisi vébé óta még nem telt el az országváltáshoz szükséges egy év kihagyás, de utoljára azt lehetett tudni, szabadon engedik őket távozni a magyarok. Shaoang mind a három egyéni számban és összetettben is címvédőként állt volna rajthoz.

Shaolin viszont hiányzott a tavalyi vébéről, így nála ez nem lehetett volna akadály, testvéréhez hasonlóan mégis lemarad a debütálásról. A Sportalnak Shaolin helyzetéről Burján Csaba nyilatkozott, aki Knoch Viktorral és Liuékkal együtt a 2018-as váltó tagjaként olimpiai bajnok lett.

"Beszéltem velük, és Shaolin már ott is lehetne a vb-n, de azt mesélte, hogy valamilyen adminisztrációs ügy miatt végül lecsúsztak a kínaiak a nevezéséről. Úgyhogy ez az oka annak, hogy továbbra is várni kell a bemutatkozásra. Számukra ráadásul ezzel véget is ért a szezon" - mondta a lapnak Burján.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató