2023. március 20. - Klaudia
EUR : 394.08
USD : 370.13
Időjárás ikon15°

Összevesztek a mosogatáson, a férfi halálra késelte feleségét

Tragikus vége lett egy mosogatás miatti összeveszésnek.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a férfinak, akit a Nyíregyházi Törvényszék emberölés miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható

A vádlott a bűncselekmény elkövetésének idején családjával egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban élt. Italozó életmódja miatt feleségével kapcsolata megromlott, válófélben voltak. Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2022. július 28-án alkoholt fogyasztott, amire nyugtatót vett be. Amikor a felesége hazaért otthonukba, vita alakult ki közöttük a férfi ittassága miatt, majd a nő számon kérte a férjét, hogy miért nem mosta el az általa használt konyhakést. A férfi ekkor a vita hevében kivette a nő kezéből a 23,5 cm pengehosszúságú konyhakést, majd azzal a sértettet több alkalommal, testszerte megszúrta, megvágta, majd gépkocsijával elmenekült a helyszínről.

A nő a szúrások következtében a helyszínen életét vesztette. Az elkövetőt a rendőrök másnap hajnalban elfogták, és őrizetbe vették.

A vádlott a törvényszék előkészítő ülésén bűnösségét beismerte és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A törvényszék a nyilatkozatát elfogadta és meghozta ítéletét, amely ellen a vádlott és védője a szabadságvesztés büntetés enyhítése céljából jelentett be fellebbezést. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta. Álláspontja szerint a vádlott büntetlen előéletének, valamint beismerő nyilatkozatának túlzott jelentőséget tulajdonítva szabott ki az elsőfokú bíróság indokolatlanul enyhe büntetést, amely a büntetési célok elérésére nem alkalmas. A számos súlyosító körülményre tekintettel a büntetés súlyosítása indokolt. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató