2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Az oroszok és a fehéroroszok továbbra sem térhetnek vissza a tornasportba

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) meghosszabbította az orosz és fehérorosz sportolók és tisztségviselők eltiltását az égisze alatt zajló eseményekről. A világszövetség még tavaly március 4-én megtiltotta a két ország sportolóinak részvételét az égisze alatt tartott rendezvényeken.

A FIG végrehajtó bizottsága lausanne-i ülésén határozott korábbi döntése érvényének fenntartásáról. Az insidethegames.biz beszámolója szerint az indoklásban az szerepel, hogy „sajnálatos módon az ukrajnai konfliktus, amely több mint egy éve kezdődött, még mindig tart”.

A FIG leszögezte: „Tekintettel a konfliktushoz kapcsolódó kivételes körülményekre, az orosz és fehérorosz sportolók és hivatalos személyek, beleértve a bírókat is, további intézkedésig nem vehetnek részt FIG-versenyeken”. A világszövetség az ukrajnai háború kirobbanása után két nappal, tavaly február 26-án jelentette be, hogy az orosz és fehérorosz tornászoknak csak semleges státuszban van lehetőségük versenyezni, majd március 4-én megtiltotta a két ország sportolóinak részvételét az égisze alatt zajló rendezvényeken.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató