2024. június 20. - Rafael
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Béketüntetést tart március 15-én a Mi Hazánk, a NATO-bővítés vétóját is követelve

Béketüntetéssel egybekötött megemlékezést tart a Mi Hazánk március 15-én 15 órától a budapesti Pilvax közben, demonstrálva a NATO Oroszországgal szomszédos területeken való bővítésének tervezett magyar megszavazása, külföldi csapatok Magyarországra telepítése, az Orbán Viktor által is megszavazott szankciók és Ukrajna közvetett támogatásai ellen – írja közleményében Novák Előd, a párt alelnöke.

„Magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk!” – ma már sajnos csak a Mi Hazánk képviseli az 1848-as márciusi ifjak 12 pontjának e követelését, a fiatalok körében már legnépszerűbb pártként ellenezzük a Magyar Honvédség külföldi megszállásokban való részvételét is idegen érdekek szolgálatában. Az Afganisztánban megbukott, illetve a most még Irakban és Maliban folytatott megszállásokra költött forintmilliárdokból inkább a honvédségi létszámhiányt orvosló, vonzóbb itthoni javadalmazást és modernebb felszerelést biztosítanánk, a nemzetbiztonságunkat kockáztató, külföldi beavatkozások helyett hazánk biztonságát szavatolva – fogalmaz a Mi Hazánk honvédelmi és nemzetbiztonsági szakpolitikusa.

Novák Előd szerint beláthatatlan következményekkel jár az idegen haderők magyarországi állomásoztatása. Az amerikai-orosz háborúban Magyarország függetlenségének feladása, hazánk katonai felvonulási területté tétele elfogadhatatlan. Idegen haderőknek nincs helyük hazánkban, Magyarország a magyaroké!

Ukrajna területi integritásának hajtogatása helyett a magyar kormány inkább azt kéne megakadályozza, hogy a kárpátaljai magyarságot golyófogónak használják. A NATO-tagságunkból adódó szerződéses kötelezettségünk csak arra volna, hogy egy tagállam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de Ukrajna nem NATO-tag. A Mi Hazánk Mozgalom ellenzi a kárpátaljai magyar nemzetrésszel szemben elnyomó politikát folytató, soviniszta Ukrajna mindenféle támogatását, illetve az amerikai érdekek kiszolgálását. Ez nem a mi háborúnk! Az oroszok elleni embargó így is felbecsülhetetlen károkat okozott a magyar gazdaságnak, most már a magyar érdek legyen az első! Ne vegyünk részt a gazdasági háborúban sem!

Az új világrend kiszolgálása helyett a függetlenségünk, a semlegességünk, ezáltal a béke előmozdítására van szükség. A világháború felé tett újabb lépés, provokáció volna a katonai szövetség bővítése Oroszország határán, míg a semleges zóna nemzetközi érdek, ezért a NATO-bővítés magyar vétóját követeljük a március második felében várható országgyűlési szavazáson.

Március 15-i megemlékezésünkön a Pilvax közben hagyományőrző ágyúlövések is lesznek a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének közreműködésével, fellép Vári-Kovács Péter is – zárul Novák Előd közleménye.

(Magyar Jelen)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató