2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kilenc év börtönt kapott a férfi, aki többször megerőszakolta felesége kiskorú rokonát

Az elkövető a büntetés enyhítéséért fellebbezett, sikertelenül.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta egy férfi büntetésének a helybenhagyását, aki szexuálisan zaklatott egy tizennégy éves lányt. A főügyészség pénteki közleménye szerint a férfi a molesztált kislány nagynénjének a férje.

Az elkövető 2017-ben kutyasétáltatás ígéretével a gyermeket a lakásába csalta, majd azt kérte tőle, hogy menjenek a pincébe. Ott a férfi a megrémül kislányt többször megcsókolta, és a közlemény szövege szerint „vele szexuális cselekményt végeztetett."

A férfi aztán 2020 februárjában több alkalommal újra rávette az akkor már tizenhét éves lányt, hogy találkozzanak. Autóval érte ment, a lakásához, vagy egy közeli erdőbe vitte, és tiltakozása ellenére megerőszakolta. A lány örökbefogadott, és félt, hogy elveszíti szüleit, ezért nem mert szólni nekik a vele történtekről.

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette és folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a férfi és a védője enyhítésért fellebbeztek. A Győri Ítélőtábla a 2023. március 2-án kihirdetett határozatában a fellebbviteli főügyészség álláspontjával értett egyet, és a férfi büntetését nem enyhítette.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató