2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

S&P Global: szárnyal az orosz üzleti bizalom

Jelentősen javult az orosz üzleti aktivitás februárban, ami a szolgáltatási szektor teljesítményének szilárd növekedését jelzi – jelentette pénteken az S&P Global.

A jelentés szerint az üzleti aktivitás növekedése az erősebb ügyfélkereslettel, az új ügyfelek megszerzésével és az ügyfelek nagyobb érdeklődésével függött össze a bizonytalanság csökkenése közepette. A termelés növekedése 2022 szeptembere óta az első volt, a bővülés üteme pedig a második leggyorsabb 2021 júliusa óta.

Az erősebb ügyfélkereslet részben azzal függött össze, hogy az ügyfelek körében pozitívabbak voltak a következő évre vonatkozó kilátások, mivel a cégek a termeléssel kapcsolatban is nagyobb optimizmusuknak adtak hangot. Ugyanakkor a szolgáltatók hét hónap óta először bővítették létszámukat, reagálva a javuló üzleti környezetre.

Az S&P szerint a szolgáltatóipari cégek 2022 augusztusa óta a legjelentősebb növekedést regisztrálták az új megrendelések terén, a bővülés üteme pedig összességében szilárd volt. A költségnyomás az egész ágazatban enyhült, mivel a ráfordítási árak 2021 augusztusa óta a leglassabb ütemben emelkedtek februárban.

Az orosz szolgáltatók februárban már a második egymást követő hónapban regisztráltak optimizmust az aktivitásra vonatkozó éves kilátásokban – írta a hitelminősítő.

„A bizalom mértéke magasabbra szökött, és 2022 júliusa óta a legerősebb volt, annak ellenére, hogy kissé elmaradt az átlagtól. A nagyobb ügyfélkereslet és az új szolgáltatási vonalak bevezetésének reménye támogatta a pozitív várakozásokat” – állapította meg a jelentés.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató