2023. június 02. - Anita, Kármen
EUR : 370.55
USD : 346.73
Időjárás ikon27°16°

Bocsánatot kért a vonattragédia miatt a görög miniszterelnök

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök vasárnap bocsánatot kért az ország történetének legsúlyosabb vonatbalesetében érintettek családtagjaitól – számolt be a hirado.hu.

Miniszterelnökként mindenkinek, de különösen az áldozatok hozzátartozóinak tartozom azzal, hogy bocsánatot kérek” – írta a görögöknek címzett, Facebook-oldalán közzétett üzenetében.

Mint ismert, március 1-jére virradóra frontálisan összeütközött egy személyszállító és egy tehervonat a közép-görögországi Lárisza közelében. Több kocsi kisiklott és három kigyulladt. A szerencsétlenségben ötvenheten meghaltak és sokan megsérültek.

„A 2023-as Görögországban nem lehetséges, hogy két vonat ellentétes irányban közlekedik ugyanazon a vonalon úgy, hogy senki sem veszi észre. Nem tudunk, nem akarunk és nem is szabad elbújni az emberi mulasztás mögé” – hangsúlyozta a konzervatív vezető.

A baleset helyszínéhez legközelebb eső Lárisza állomásfőnöke elismerte a felelősséget a szerencsétlenségért. A média szerint tapasztalatlan és rövid ideje pozíciójában lévő 59 éves férfit vasárnap hallgatja meg a bíróság „gondatlanságból elkövetett emberölés” lehetséges vádja miatt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató