2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kiakadt a Jobbik, mert meglógott a cigányuk a pártból

Ellopta a mandátumot is a cigány.

A párt szerint Varga Ferenccel „nem lehet a tisztességes cigányokat képviselni”.

Varga Ferenc, miután megszegte a Szent Koronára tett esküjét, a Jobbiktól lopott mandátumával most épp Gyurcsányéknak építene tisztességes romapolitikát – olvasható a Jobbik közleményében. Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, az egykor jobbikos, roma származású Varga Ferenc az „árnyékkormány” nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni a jövőben.

A Jobbik közleményében a következőket írja az eset kapcsán:

„A mai bejelentésével bebizonyosodott, hogy Varga Ferenc azon politikai kalandorok sorát erősíti, akinek munkája abban merül ki, hogy elvtelenül, mindig a számára jobban jövedelmező pozíció felé hajlik. Felidézve eddigi pályafutását jelenlegi lépése nem meglepő, hiszen tavaly márciusban Márki-Zay Péter zsarolására a Jobbik korábbi elnöke kérte fel, hogy kiemelt listás helyen szerepeljen a párt politikusait megelőzve, erősítve ezzel a korábbi elnök által képviselt szövetségi politikát.

Jakab Péter távozásában is közre játszott, hogy túl közeli viszonyt ápolt a Demokratikus Koalícióval, így érthető, hogy a mandátumtolvajjá lett Varga Ferenc – aki a Jobbiknak soha nem volt tagja – is már az ő soraikat erősíti. A Jobbik-Konzervatívok szerint a múlt árnyaival nem lehet jövőt építeni, lopott mandátummal nem lehet a tisztességes cigányokat képviselni. A baloldali pártokkal ellentétben a Jobbik-Konzervatívok nem a 2010 előtti világot kívánja visszaépíteni, hanem küldetésének tekinti az elcsalt rendszerváltás befejezését, hogy ne csak egy másmilyen, hanem egy jobb, polgári Magyarországon élhessünk.”

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató