2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Orosz katonai szóvivő: Megsemmisült az ukrán Azov alakulat parancsnoki állása

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnapi hadijelentésében elmondta: az orosz hadsereg megsemmisítette az ukrán Azov alakulat parancsnoki állását a Zaporizzsja megyei Marijivka falu közelében.

A tábornok az elmúlt egy nap alatt felszámolt ukrán katonai objektumok és haditechnikai eszközök között sorolt fel két további vezetéspontot, egy drónirányító és egy rádióelektronikai harcra létrehozott központot, egy tüzérségi és rakétaraktárt, egy Buk–M1-es légvédelmi rakétarendszert, egy Mi–8-as helikoptert, valamint egy amerikai gyártmányú M777-es vontatott és egy M109-es önjáró tarackot. Konasenkov az ukrán fegyveres erők személyi állományában elszenvedett veszteséget mintegy 540 főben adta meg, akik közül több mint 210 katona a Donyeck körzetében folytatott harcok során esett el.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnapi közlése szerint a tárca vezetője, Szergej Sojgu a „különleges hadművelet” övezetében, az egyesített hadseregcsoport törzsében hallgatta meg a parancsnokok beszámolóját a fronton kialakult helyzetről és terveiről. Sojgu a tájékoztatás szerint szombaton a donyecki régióban tartott szemlét.

 

(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató