2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A Momentum továbbra is a fegyverszállítás mellett áll ki

A Momentum nem ért azzal egyet, hogy a szankciókat vissza kell vonni, miként a fegyverszállítás kérdését illetően is eltérő véleményen van.

Továbbra is a brüsszeli szankciós politikát támogatja és a fegyverszállítás mellett áll ki a Momentum. Bár Bedő Dávid, a párt országgyűlési képviselője az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt hangoztatta, ők is azt szeretnék, hogy béke legyen Ukrajnában, a kormánypártok által beterjesztett békepárti határozatot a jelen formájában nem fogják megszavazni.

A Momentum ugyanis nem ért azzal egyet, hogy a szankciókat vissza kell vonni, miként a fegyverszállítás kérdését illetően is eltérő véleményen van.

Hogyan lehet az oroszok ellen harcolni, hogyha nincsen megfelelő felszerelésük és fegyvereik az ukránoknak? – fogalmazott a Momentum képviselője. Bedő álláspontja ugyanakkor nem meglepő, hiszen emlékezetes: korábban a momentumos Fekete-Győr András és Cseh Katalin EP-képviselő is fegyverek és katonák küldését szorgalmazta – írta meg a Magyar Nemzet.

Bedő Dávid úgy fogalmazott: „sok igazság van abban a politikai nyilatkozatban, hogy mi is békét szeretnénk. Mi is azt szeretnénk, hogy Ukrajnában béke legyen, de Ukrajnában egyetlenegy módon lesz béke, hogyha az oroszok kivonulnak onnan.”

(Hirado.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató