2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szabó Tímea: Örülök, hogy első számú ellenség lettem az önök tábláján

Ha a nevem hallatán hörög a Fidesz-frakció, az nekem kitüntetés – kezdte felszólalását Szabó Tímea (Párbeszéd), aki egyúttal csalódottságának adott hangot, amiért Szijjártó Péter nem a magyar egészségügyről beszélt.



Szabó Tímea szerint a külügyminiszter „álbékebeszédet” tartott, az ötvenes években Rákosi elvtárs mondott hasonló beszédeket. Azt tudakolta a minisztertől – aki szerinte sokszor látogatja meg az orosz külügyminisztert -, miért nem szólítja fel kollégáját a háború befejezésére és a kivonulásra. Ha a miniszter valóban békepárti, akkor ezt kellene tennie – mondta.

Szerinte a legnagyobb hazugság azt állítani, hogy Oroszországnak és Ukrajnának azonos a felelőssége. Hiányolta, hogy nem hangzott el, hogy Oroszország az agresszor és Vlagyimir Putyin orosz elnök háborús bűnös.

Közölte, béke akkor lesz, ha Oroszország azonnal kivonul Ukrajnából, és ha az orosz háborús bűnösöket, köztük Putyint nemzetközi bíróság háborús bűnökért elítéli. Nincs béke igazságszolgáltatás nélkül – jelentette ki Szabó Tímea.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató