2023. június 06. - Cintia, Norbert
EUR : 369.42
USD : 345.38
Időjárás ikon18°15°

Tizenhét fős fosztogató bandát kaptak el, akik autópálya-pihenőkben csaptak le országszerte

Több mint ötven bűncselekményt követtek el, az általuk okozott kár pedig több tízmillió forint.Autópályák, autóutak mentén a parkolóhelyeken pihenő, jellemzően külföldi autósokat kifosztó banda tagjait fogta el a rendőrség – jelentette be a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese hétfőn sajtótájékoztatón.

A rendőrség, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészséggel együttműködve, február 27-én egyidőben csapott le tucatnyi gyanúsítottra Kunszentmiklóson, a bíróság pedig elrendelte valamennyiük letartóztatását – közölte Latorovszky Gábor. Hozzátette, hogy decemberben elfogtak már öt személyt, így 17 embert gyanúsítanak kifosztással és lopással.

A bűnözök jellemzően alvó autósokra vadásztak, és több mint félszáz bűncselekményt követtek el, az általuk okozott kár több tízmillió forint.

A módszerük lényege a meglepetés volt; ha nyitva volt a kocsi, akkor az ajtón keresztül szerezték meg az elérhető tárgyakat, telefonokat, pénztárcákat, autóstáskákat. Amennyiben zárva volt az autó, akkor betörték az ablakot, és azon keresztül benyúlva kapták fel az értékeket.

A banda főleg az M1-es, M5-ös, M7-es autópályák és az M0-s autóút mentén tevékenykedett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató