2023. június 05. - Fatime
EUR : 371.06
USD : 344.4
Időjárás ikon24°16°

Hende Csaba Stockholmban: „Jó lenne, ha nem hazudnának Magyarországról”

Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke kifejtette azt is: Magyarország mindennek ellenére támogatja a svéd NATO-csatlakozást.

Kedden megérkezett Stockholmba a Hende Csaba vezette magyar parlamenti delegáció. A magyar politikusokat a svéd parlament épületében fogadta Andreas Norlén, svéd házelnök – számolt be a HVG.

A svéd politikus a parlament honlapján azt írta, hogy a megbeszélés „jó hangulatban telt”, és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról volt szó. Ennél bőbeszédűbb volt Hende Csaba, aki nyilatkozott a svéd sajtónak találkozó után. Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke úgy fogalmazott, hogy elégedett a találkozóval, ami barátságos hangulatban telt.

Támogatjuk Svédország NATO-tagságát”

– jelentette ki Hende.

„Magyarországon nincs probléma a jogállamisággal”

Ugyanakkor azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a svédek „hazugságokat terjesztenek Magyarországról”, és szükséges lenne a két ország bilaterális kapcsolatain javítani. „Kívánatos lenne, ha svéd politikusok, a kormány képviselői és az Európai Parlament tagjai nem sugalmaznák azt teljesen hazug állításokra alapozva, hogy Magyarországon problémák vannak a jogállamisággal” – tette hozzá.

Amikor egy újságíró megkérdezte, ez azt jelenti-e, hogy Magyarországon valóban nincs probléma a jogállamisággal, az LMBTQ emberek jogaival és a sajtószabadsággal, Hende azt válaszolta, hogy

semmi ilyet nem tapasztal, de természetesen bármit meg lehet vitatni.

Arra a következő kérdésre, hogy a svéd politikusok terjesztenek-e hazugságokat Magyarországról, Hende igennel válaszolt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató