2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Nem volt hajlandó kezet fogni az orosz ellenfelével a győztes ukrán teniszező

Marta Kostyuk a honfitársainak ajánlotta fel a győzelmét az austini WTA-tornán.

Sírásban tört ki a pályán Marta Kostyuk, miután az austini WTA-torna döntőjében legyőzte az orosz ellenfelét, Varvara Gracsevát. A 20 éves ukrán teniszező nem volt hajlandó kezet fogni az ellenfelével, majd, még mindig könnyek között, a köszönőbeszédében az Ukrajnában harcolóknak és a háború ukrán áldozatainak ajánlotta fel a győzelmét.

A kijevi születésű Kostyuk 6-3, 7-5-re győzte le Varvara Gracsevát. A meccs végén tudomást sem vett az orosz teniszezőről.

Marta Kostyuk korábban többször beszélt arról Oroszország Ukrajna ellen indított háborújával kapcsolatban, hogy a háborúellenes közhelyek nem elégségesek. Az ukrán teniszező januárban azt mondta, nagyon felzaklatta, hogy Novak Djokovic apja, Srdjan Djokovic egy orosz zászló mellett pózolt Vlagyimir Putyintéltető szurkolók között. Tavaly pedig a US Openen nem volt hajlandó kezet fogni a fehérorosz Victoria Azarenkával.

Marta Kostyuk a múlt héten még az 52. helyen állt, de az austini győzelmével karrierje eddigi legjobb helyezését érte le, és 40. a világranglistán.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató