2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij egy rohadék! - Lukasenka nem kertelt

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kijelentette, hogy Minszk nem fog belépni a konfliktusba.

"Ha azt gondolják, hogy ezzel a kihívással belerángatnak minket a háborúba, amely ma már Európa-szerte folyik, akkor tévednek" - idézte Lukasenka szavait a Szputnyik Belarusz távirati csatorna.

"Erős idegeink vannak, tudjuk, mit kell tenni" - tette hozzá a fehérorosz vezető.

Kedden Lukasenka bejelentette, hogy őrizetbe vették "az ukrán titkosszolgálatok egyik terroristáját és bűntársait", akik részt vettek egy orosz A-50-es szabotálási kísérletében egy Minszk melletti repülőtéren. Elmondta, hogy a szabotázskísérletben egy Kijev által beszervezett orosz férfi vett részt, aki a Krímben élt, és ukrán útlevéllel is rendelkezett. Az elnök szerint a szabotőrt az ukrán biztonsági szolgálat képviselői képezték ki, és a legmagasabb technológiákat használták. Lukasenka elmondta, hogy a szabotázs előkészítéséhez drónokat használtak. A fehérorosz elnök elmondta, hogy a szabotázs következtében az A-50-es repülőgép nem szenvedett súlyos károkat, de Minszk kérte az Orosz Föderációt, hogy cserélje ki a gépet.

Lukasenka úgy véli, hogy Zelenszkij tudott a fehéroroszországi szabotázs előkészítéséről

A fehérorosz elnök úgy véli, hogy Volodimir Zelenszkij tudott a köztársasági szabotázs előkészítéséről, mivel az ilyen műveleteket a vezetés beleegyezése nélkül nem hajtják végre.

"A következtetés... Egyszer még azt hittem, hogy Ukrajnának békére van szüksége, hogy Zelenszkij drukkol a népének. Zelenszkij elnök egy seggfej. Csak egy rohadék! Ilyen műveletekre nem kerül sor az ország vezetőjének és főparancsnokának jóváhagyása nélkül. Ezt mondom én, mint elnök" - idézte a BelTA a fehérorosz vezetőt.



Lukasenko szerint Zelenszkij "egy rohadék", mert körbejárja Fehéroroszországot, embereket küld hozzánk, és azt kéri, ahogy én mondtam: "kössünk megnemtámadási paktumot, egyezzünk meg, nincs veletek semmi problémánk".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató