2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Dráma: idén sem szerepelhet Zelenszkij az Oscar-gálán

Az elmúlt évben Volodimir Zelenszkijt tárt karokkal fogadták a díjátadókon, a filmfesztiválokon, sőt még a New York-i tőzsdén is. Amikor azonban arról van szó, hogy a leghíresebb televíziós közvetítésen, az Oscar-gálán szeretne főműsoridőt kapni, az ukrán elnököt elutasítják – írja a Variety.



Az Akadémia immár második egymást követő évben utasította el Zelenszkijt, aki a múlt havi berlini filmfesztiválon való (virtuális) szereplése után az ABC vasárnapi Oscar-televíziós adásában szeretett volna helyet kapni. Források szerint Mike Simpson, a WME nagyhatalmi ügynöke könyörgött az Akadémiának, hogy vegyék fel a komikus színészből lett politikust, de elzárkóztak tőle. Az Akadémia nem kívánt nyilatkozni – írja a lap.
 
Zelenszkij próbálkozása az Oscar-díjkiosztó felé akkor történt, amikor a felmérések szerint az amerikaiak támogatottsága az Ukrajnának nyújtott támogatások iránt jelentősen gyengült.

Zelenszkij kérését, hogy szerepelhessen az Oscar-díjkiosztón, már tavaly is elutasították.

Akkor a források szerint azért, mert a ceremónia producere aggódott amiatt, hogy Hollywood csak azért fordít figyelmet az ukrajnai konfliktusra, mert az fehér embereket érint, míg a színes bőrűeket érintő konfliktusokat Hollywood figyelmen kívül hagyja. Hogy pontosan mi volt az oka az idei elutasításnak, egyelőre nem tudni.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató