2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Gyurcsány: Egészséges egészségügyet akarunk

Tábornokok helyett orvosok és az egészségügyben jártas gazdasági szakemberek irányítsák a magyar egészségügyet!

„Egészséges egészségügyet akarunk

Járni jár, csak nem jut – ismerjük a mondást. Na, ez igaz a mai magyar egészségügyre is.

Akkor pár dolgot jegyezzük meg:

1. Minden magyar polgárnak kell legyen egy egészségügyi asszisztense, aki folyamatosan vezeti a megelőzés, ellátás, gyógyítás, rehabilitáció folyamatában. Fogjuk mindenki kezét.

2. Meg kell mondani, hogy az állami egészségügyben mi jár emberi jogon, mi jár azoknak, akik akik fizették a járulékokat, és mi azoknak, akiknek valamilyen kiegészítő biztosításuk van, függetlenül attól, hogy hol lakik, hogy milyen kapcsolatai vannak.

Kell egy számonkérhető ellátási, szolgáltatási protokoll.

3. Az alapszintű ellátást, a szűréseket, megelőzési eljárásokat a legszélesebbre kell nyitni, az ebben együttműködő állampolgárokat segíteni, motiválni kell. Az egészségügyi szakemberek széles köre sokkal többet tudna ma is segíteni, mint amit megengednek nekik.

Ki kell nyitni a szakmai lehetőségeket és vele együtt a felelősséget.

4. Az állami egészségügyi kapacitásokat csúcsra kell járatni. A magánellátásból vissza kell hozni a betegeket. Ugyanakkor: aki magánellátást vesz igénybe és ezzel tehermentesíti az állami egészségügyet, annak költségeihez az állam bizonyos esetekben és meghatározott mértékig hozzájárulhat.

5. Nemzetközi tapasztalatok alapján a magyar lakosság számára megfizethető áron lehetővé kell tenni a legjobb gyógyszerek és orvosi technológiák elérését.

6. Az egészségügyi dolgozók bérét, orvosokét, nővérekét, asszisztensekét a mindenkori nemzetgazdasági átlagkeresethez kell automatikusan igazítani, a helyreállított jogállású egészségügyi szakmai kamarákkal történő megállapodás szerinti szorzószámokkal.

Tábornokok helyett orvosok és az egészségügyben jártas gazdasági szakemberek irányítsák a magyar egészségügyet!”- írta Gyurcsány a Facebookon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató