2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Scott Ritter: Csak arra kell figyelni, amit Putyin mond

"Figyelmesen hallgassuk meg Putyint" -  Scott  Ritter szerint Putyin egyértelműen felvázolta Ukrajna jövőjét.



Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai helyzettel összefüggésben világosan felvázolta az ország jövőbeli biztonsági körvonalait - jelentette ki Scott Ritter, az amerikai tengerészgyalogság nyugalmazott hírszerző tisztje YouTube-blogján.

"Csak arra kell figyelni, amit ő (Putyin - a szerk. megj.) mond. Oroszország konfliktusos állapotban van, a védelmi ipar teljes kapacitással működik. Azokat az embereket, akiknek a biztonságáért ő a felelős, meg fogják védeni. Akik fenyegetik az oroszokat, azokat visszaszorítják arra a távolságra, ahonnan az ellenség rakétáit kilövik. Jelenleg ez a HIMARS rendszerek esetében ez 150 kilométer"

- mondta.

Ritter szerint az Egyesült Államok által Ukrajnának átadott nagy hatótávolságú rakéták nem adnak fölényt a harctéren, csak azt garantálják, hogy az ország egy különleges katonai műveletben szétesik.

Február végén Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter arra figyelmeztetett, hogy Moszkva kénytelen lesz a nyugati fenyegetést még távolabb szorítani a határaitól, ha Washington nagyobb hatótávolságú tüzérségi rendszereket szállít Kijevnek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató