2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Zaharova: a lengyel katonai kiképzőközpont ukrajnai építésével Varsó belép a konfliktusba

A lengyel katonai kiképzőközpont felépítése Nyugat-Ukrajnában bevonja Varsót a konfliktusba – közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtöki tájékoztatóján.



A diplomata felhívta a figyelmet azokra a médiajelentésekre, amelyek arról szólnak, hogy a lengyel Lubawa S.A. vállalat 600 ukrán katona számára harci kiképzőközpontot épít az ukrajnai Voliny régióban.

„AZ A TÉNY, HOGY EZ LENGYELORSZÁGNAK AZ UKRAJNAI KONFLIKTUSBAN VALÓ KÖZVETLEN RÉSZVÉTELE, ÚGY TŰNIK, SENKIT SEM ZAVAR VARSÓBAN, NEMHOGY KIJEVBEN” – MONDTA A DIPLOMATA, RÁMUTATVA, HOGY AZ UKRAJNAI KATONAI LÉTESÍTMÉNYEK LEGITIM CÉLPONTOT JELENTENEK AZ OROSZ FEGYVERES ERŐK SZÁMÁRA.

Ezzel Lengyelország folytatja „kúszó terjeszkedését” ukrán területen – részletezte Zaharova.

„Valójában itt arról van szó, hogy Varsó az infrastruktúráját akarja telepíteni, hogy növelje a korábban Lengyel Önkéntes Légió néven bejelentett lengyel csoportosulás létszámát, amelyet a fent említett központ alapján fognak bevetni” – jegyezte meg.
 
„Valójában ezt a légiót azért hozzák létre, hogy felügyeleti egységeket alakítsanak ki a kormányhatóságok és a bűnüldöző szervek tevékenységének ellenőrzésére Nyugat-Ukrajna területein” – tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató