2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Flamand EP-képviselő: az EU egyre inkább hasonlít a Szovjetunióra

Tom Vandendriessche szerint nem véletlen, hogy az Európai Unió a gazdák ellehetetlenítésén dolgozik.

A nitrogénszennyezés miatti aggodalmak miatt az unió az eu-s és a nemzeti hatóságokkal karöltve arra kényszeríti a gazdákat, hogy csökkentsék a nitrogéntartalmú anyagok, például a műtrágya használatát. Tom Vandendriessche, a flamand Vlaams Belang párt európai parlamenti képviselője szerint ezek a korlátozások valójában politikailag motiváltak és veszélyeztetik a flamand és a holland gazdák túlélését is.

„Az Európai Unió gazdák elleni folytatott háborúja az EU-t EUSSR-é változtatja”

– nyilatkozta a politikus a Breitbartnak.

Vandendriessche megjegyezte, hogy a kommunista diktatúrák hosszú múltra tekintenek vissza a mezőgazdasági ágazat elleni támadások tekintetében. „Nem véletlen, hogy Sztálin, Mao és Pol Pot is háborút indított a gazdák, azok függetlensége és önrendelkezése ellen” – mondta.

„A totalitárius rezsimek le akarják igázni a polgárokat. Ezért veszik el a szabadságukat, (...) és veszik el az élelmüket”

– magyarázta. A képviselő szerint: „Az Európai Unió szélsőséges klímapolitikát folytat, amely rosszat tesz az átlagembereknek. A húst rovarokkal akarják helyettesíteni”.

Vandendriessche nem az első, aki bírálja az EU gazdák elleni támadásait. Korábban már számos más politikus és szakértő is megkongatta a vészharangot. Habár az utóbbi időben a tiltakozások Flandriára is átterjedtek, de a legnagyobb ellenállás Hollandiában tapasztalható, ahol a kormány tervei szerint 3000 gazdaságot zárnak be, hogy megfeleljenek a brüsszeli klímavédelmi szabályoknak.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató