2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Karácsonyék elbontanák a Nyugati téri felüljárót

Rövidesen átadják a Nyugati pályaudvar metrómegállót, ezzel párhuzamosan azonban rendezni kell a pályaudvar szomszédságában fekvő Nyugati tér helyzetét is – erről beszélt Karácsony Gergely és Terézváros polgármestere, Soproni Tamás egy péntek reggel közzétett Facebook-videóban.

"Rendeznünk kell Budapest egyik legfontosabb terének, a Nyugati térnek a helyzetét is" - közölte Kamu Geri és a momentumos haverja.

Karácsony szerint a főváros nem mondott le arról, hogy a Nyugati tér "ne városi autópályák, hanem a polgárok találkozóhelye" egy "zöld, élhető városi tér" legyen. A videó másik szereplője, Soproni Tamás terézvárosi polgármester szerint a Nyugati környéke "talán Budapest legkiaknázatlanabb területe, legértékesebb fejlesztési területe, de nem mindegy, hogy milyen irányba fejlesztjük".

Szerinte a Podmaniczky utca melletti elhanyagolt területből zöld parkot kell csinálni. De meg kéne újítani a Puczi Béla teret (ez a Nyugati és a Westend által határolt, jelenleg parkolónak és buszcsomópontnak használt kaotikus rész) és a Nyugati teret is, ami viszont Soproni szerint elképzelhetetlen a Nyugati felüljáró megtartásával. Az ő elképzelései szerint a felüljáró elbontására és a villamosok összekötésére, a vonalak meghosszabbítására volna szükség egészen a Deák térig.

Videójukban azt ígérték, hogy a főváros a kormányzati támogatástól függetlenül mindenképpen megkezdi idén a tér átalakítását. A felszíni közlekedés akadálymentesítésére három új gyalogátkelőt létesítenek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató