2023. június 10. - Gréta, Margit
EUR : 369.28
USD : 343.07
Időjárás ikon24°15°

Március 20-tól hétköznaponként újra a teljes vonalon jár a 3-as metró

Hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár az M3-as metró március 20-a, hétfő délutántól. A Nagyvárad téren és a Lehel téren még tart a felújítás, ezért ezeken az állomásokon még nem állnak meg a szerelvények – írja a BKK közleménye.

Hétvégéken viszont csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között a buszsávban haladó M3-as metrópótló busszal lehet utazni.

Az M3-as metró felújítása 2017 őszén kezdődött el. Az öt és fél éve tartó rekonstrukció alatt teljesen megújult a metróvonal infrastruktúrája: új vágányokat és kitérőket építettek be, kicserélték a biztosítóberendezéseket, és szigetelték az alagutakat. Minden állomás új külsőt és belsőt kapott. Akadálymentesítették is a megállókat, lifteket és ferdepályás felvonókat építettek be, hogy a mozgásukban korlátozott emberek is tudják használni a metrót, illetve taktilis jelekkel segítik a látásukban korlátozott emberek közlekedését.

Az ország legforgalmasabb vasútvonalának számító M3-as metró teljes felújítása várhatóan két hónap múlva, májusban fejeződik be.

A Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások megnyitása után már mindennap a teljes vonalon közlekednek a szerelvények, és az összes állomást használhatják az utasok.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató