2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Portugália is buzipropagandát akar a magyar gyerekeknek

Lisszabon úgy döntött, hogy csatlakozik az Európai Bizottság által Magyarország LMBT+-ellenes törvénye ellen indított perhez - írja a Politico nyomán a Portfólió.

Eddig csak kevés ország állt az Európai Bizottság mögé, annak ellenére, hogy számos uniós vezető aláírta azt a levelet, amelyben panaszkodtak a magyar törvényre, amikor az előterjesztésre került. A per a jogászok szerint önmagában is úttörő, mert a Bizottság részben a Lisszaboni Szerződés alapjogi cikkeire alapozza azt, és nem a gazdasági egységes piacra vonatkozó érvek miatt indított eljárást.

A december 20-án az Európai Unió Bíróságán indított per a 2021 nyarán elfogadott magyar törvényt támadja, amely a gyermekvédelemre hivatkozva tiltja a "születési nemmel nem azonos szexuális ismeretterjesztést" az iskolákban, de

a kritikusok szerint "egybemossa a pedofiliát és a homoszexualitást". 

Szerintünk meg Bite Zsolt mossa össze a Pride-ot a pedofíliával... (a képen Bite úrhölgy)



Elsőként Belgium csatlakozott a Bizottsághoz a perben még február közepén. A belga kormány álláspontja szerint a törvény diszkriminálja az embereket szexuális irányultságuk és nemi identitásuk alapján.

A törvény kihatással van Magyarország uniós támogatásainak kifizetéseire is, de nem a teljes 22 milliárd eurónyi kohéziós forráskeretre, hanem csak egy kis részére, mindössze 0,6 milliárd euróra.

Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy ellenkérelmet nyújtanak be a kormány által épp szigorítandó jogszabály ügyében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató