2023. március 22. - Beáta, Izolda
EUR : 398.93
USD : 373.7
Időjárás ikon16°10°

Amerikai politikus: A NATO-csapatok belépése Ukrajnába harmadik világháborúhoz vezethet

A NATO-csapatok Ukrajnába való bevonulása a harmadik világháborúhoz vezethet - írta Geoffrey M. Young amerikai demokrata politikus és Kentucky állam kormányzójelöltje a Twitteren.

"Ezek a 'nyugati országok' jobb, ha még egyszer átgondolják, mielőtt ilyesmit tesznek. Aztán gondolkodjanak még néhányszor. Ez őrültség. Ez ahhoz vezethet, hogy Oroszország elpusztít minden országot, amely csapatokat vezet be; vagy egy olyan nukleáris háborúhoz vezethet, amely mindenkit elpusztíthat a Földön"

- írta a politikus.Korábban Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta, hogy a nyugati vezetők közel állnak ahhoz, hogy tárgyalásokat kezdjenek szövetséges csapatok Ukrajnába küldéséről. A magyar miniszterelnök február közepén az európai országokat "a tetőn alvajárókhoz" hasonlította, akik folyamatosan a háború szélén egyensúlyoznak Oroszországgal. Különösen arra figyelmeztetett, hogy a kijevi hatóságoknak nyújtott segítség végül "békefenntartó csapatok" küldésébe csaphat át.

Moszkva többször is kijelentette, hogy a nyugati katonai segítség nem jelent jót Ukrajnának, és csak meghosszabbítja a konfliktust.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató