2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Csekk Katka: Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam, amely csak részben szabad

A felmérés a jelenlegi magyar politikai rendszert hibrid rezsimnek nevezi - picsogja Cseh Katalain a közösségi oldalán.

„Magyarország újabb három helyet esett vissza a világ demokráciáinak rangsorában a Freedom House legújabb felmérése szerint.

Ez alapján Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam, amely csak részben szabad: a felmérés a jelenlegi magyar politikai rendszert hibrid rezsimnek nevezi.

Az Európai Parlamentben azon dolgozom már a mandátumom kezdete óta, hogy helyreállítsuk a demokráciát Magyarországon, és a jogállamisági mechanizmussal pontosan ezt szeretnénk elérni.

A feltételességi eljárás a frakciónk, a Renew Europe projektje volt, amit sikerült a Tanács szintjére eljuttatnunk, most pedig már a gyakorlatban kell tudjon működni.

A következő Renew-projekt pedig az, hogy a mechanizmus meg is valósuljon. Az elképzelésünk nem az, hogy megvonják a forrásokat Magyarországról, hanem, hogy a gyakorlaton változtassunk. Nem akarjuk elvenni a magyaroktól sem a pénzt, sem a jogot, hogy uniós forrásokhoz jussanak, épp ellenkezőleg. Garanciákat sürgetünk, hogy a pénzek ténylegesen az emberekhez kerüljenek, és ne lopja meg őket a saját kormányuk.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató