2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Már több száz tanár bojkottálja az érettségit

Már legalább 14 középiskolából több mint 300 pedagógus jelezte, hogy nem vállal önkéntes érettségi elnöki, vizsgáztatói, szaktanári javítói feladatokat az idei emelt szintű érettségin – írja a Népszava a Pedagógus Egység nevű közösség legutóbbi összefoglalójára hivatkozva.

A tanárok ebben a formában tiltakoznak az ellen, hogy a kormány szerintük figyelmen kívül hagyja a pedagógusok, szülők, diákok követeléseiről szóló kilencpontos listát.

A bojkott nem a diákok ellen, hanem éppen értük történik. Célunk az a természetes igény, hogy a következő generációknak legyen lehetőségük egy olyan oktatási rendszerben tanulni, mint Európa számos országában élő társaiknak
– közölték.

A tiltakozó pedagógusok megjegyzik, hogy az érettségi vizsgákig még két hónap van hátra, ezt az időt a kormány figyelmébe ajánlják.

Szerintük ez elegendő idő ahhoz, hogy javaslatokat tegyenek a pedagógushiány megoldására, a diák-tanár leterheltség megszüntetésére, a bérrendezésre, az érdemi szakmai egyeztetés feltételeinek megteremtésére.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató