2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Túszdráma egy karlsruhei gyógyszertárban: egymillió eurót követeltek

A német rendőrség pénteken este behatolt abba a karlsruhei gyógyszertárba, ahol a nap folyamán egy férfi túszokat ejtett, és elfogták a feltételezett elkövetőt.

Túszokat ejtettek a németországi Karlsruhéban egy gyógyszertárban 2 közölte pénteken a helyi rendőrség. A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint több embert ejtettek túszul egy belvárosi patikában délután. Valamennyien sértetlenek.

A rendőrség kapcsolatban áll a túszejtővel, a művelet késő estig nem zárult le.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a hírportálján azt írta, hogy az elkövető egy férfi, és millió eurós nagyságrendű váltságdíjat követel a túszok - két ember - elengedéséért. A környéket lezárták, a rendőrség, a mentők és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Az SWR szerint ugyanebben a gyógyszertárban néhány hete egy férfi behatolt az üzlethelyiség személyzetnek fenntartott részébe, magához vett egy literes kiszerelésű metadont, és egy fűrészre hasonlító tárggyal megfenyegette a dolgozókat, majd elmenekült. Nem sikerült kézre keríteni. A metadon erős fájdalomcsillapító, amelyet heroinfüggők gyógykezelésében is használnak a kábítószer helyettesítésére.

A Reuters hírügynökség nem sokkal korábban szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy rendőrök taktikai felszerelésben rohamozták meg a patikát.

A dpa német hírügynökség két durranásról számolt be.

 (MTI) 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató