2024. július 18. - Frigyes
EUR : 390.9
USD : 357.25
Időjárás ikon35°21°

Ferenc pápa: A genderideológia rendkívül veszélyes

„A genderideológia ma az egyik legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítás” – fogalmazott Ferenc pápa a La Nación argentin lapnak adott interjúban. A Catholic News Agency, amely angolra fordította a beszélgetést, rámutatott, hogy Ferenc pápa az „ideológiai gyarmatosítás” kifejezést korábban az olyan esetek leírására használta, amikor a fejlődő országoknak nyújtott segélyek a fogamzásgátláshoz, az abortuszhoz, a sterilizációhoz vagy a nemi ideológiákhoz kötődtek.- számol be a Magyar Nemzet.

Hogy miért veszélyes a genderideológia? Azért, mert összemossa a különbségeket a férfiak és a nők között. Az emberiség növekedését a különbségek feszültsége táplálja. A nemek közötti egyenlőség kérdése felhígítja a különbségeket, és a világot egyformává, unalmassá teszi, és ez ellentétes az emberi hivatással – folytatta az interjúban a katolikus egyházfő, hozzátéve, hogy az emberiség gazdagsága a különbségekben rejlik.

Ferenc pápa kifejtette, azért beszél minderről, mert egyesek kissé naivak, és azt hiszik, hogy ez a haladás útja, és nem tesznek különbséget a szexuális sokféleség és aközött, ami már a nemek antropológiája. – Ez rendkívül veszélyes, mert megsemmisíti a különbségeket, és ez megsemmisíti az emberiséget, az emberiség gazdagságát, mind a személyes, mind a kulturális, mind a társadalmi különbségeket – részletezte.

Bár gyakran progresszív vallási vezetőként tartják számon, Ferenc pápa, aki 2013 márciusától a katolikus egyház feje, az elmúlt tíz évben mindvégig következetes maradt a katolikus egyház tanításaival kapcsolatban, például a papi nőtlenség vagy a szexualitás kérdését illetően.

A katolikus egyházfő az argentin Infobae hírportálnak adott, pénteken közölt interjújában eközben arról beszélt, hogy a cölibátus a nyugati egyházban ideiglenes, átmeneti előírásnak számít, ezért elképzelhetőnek tartja az eltörlését. Ugyanebben az interjúban a pápa a homoszexuálist firtató kérdésekre úgy válaszolt, hogy Isten – amint az evangélium hirdeti is – mindenkit szívesen lát egyházában. A homoszexuális párok megáldásával kapcsolatos felszólításokra válaszul a Vatikán azonban egyértelművé tette, hogy az egyház nem részesítheti áldásban az azonos neműek kapcsolatát, hanem csak egy férfi és egy nő házasságát.

 

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató