2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Frankfurtban egy csecsen férfi brutálisan összevert egy ukrán katonát

Súlyosan megverték az Ukrán Fegyveres Erők egyik harcosát, aki ukrán katonai egyenruhában lépett be a szálloda bárjába a németországi Frankfurtban - írja a Strana.

Vadim Kosztjuk ukrán főkonzul a Novynarniának adott interjújában beszélt az incidensről.

Ukrajna frankfurti főkonzulja biztosította, hogy a konzulátus megadja az áldozatnak a szükséges jogi és egyéb segítséget.

„Információink szerint péntek este katonaemberünk látogatás után egyenruhában lépett be a szálloda bárjába. A szálloda személyzete és a biztonságiak többszöri megjegyzése után, hogy öltözködési szabályai nem következetesek, szóváltásra, majd verekedésre került sor, miután a biztonságiak (a kaukázusi népek képviselője) megpróbálták eltávolítani harcosunkat.
Polgárunk a verekedés következtében állkapocstörést és agyrázkódást szenvedett. A rendőrség rögzítette ezt a tényt” – mondta a főkonzul.



A frankfurti ukránok Facebook-közössége szerint az eset a Roomers Hotelben történt. Egy 23 éves csecsen megvert egy ukrán katonát. Az Ukrán Fegyveres Erők Németországban rehabilitációs céllal tartózkodó sérült katonájának az állkapcsa mellett eltört az orra, sérültek a fogai és számos vérömleny is volt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató