2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Sztrájkolnak négy nagy németországi reptér dolgozói, több száz járatot töröltek

Több száz járatot töröltek a berlini, hamburgi, brémai és hannoveri repülőtereken a repülés biztonságáért felelős alkalmazottak egynapos figyelmeztető sztrájkja miatt hétfőn.



Berlin nemzetközi repteréről az induló kereskedelmi járatok nem szállnak fel a nap folyamán, az érkező járatok egy része is érintett. A reptérnek megközelítőleg 200 repülőjáratot kellett törölnie, ez nagyjából 27 ezer utazót érint. Az utasokat arra kérték, egyeztessenek légitársaságukkal a járatuk állapotáról.

A hamburgi reptéren a menetrend szerinti induló járatok nem fognak felszállni hétfőn, írja az üzemeltető nyilatkozata. Itt több mint 120 induló-, és 50 érkező járat lett törölve. Jelentős zavarokra lehet számítani a brémai és a hannoveri repterek forgalmára nézve is.

A német szolgáltató szektor legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a Ver.di szakszervezeti szövetség az inflációt meghaladó, 10,5 százalékos és legalább 500 eurós béremelést követel a dolgozóknak. A munkaadói oldal 5 százalékos béremelést és 2500 euró egyszeri kifizetést ajánlott. A következő tárgyalási fordulót március 27-29-én tartják Potsdamban. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató